Background Image

Rólunk

"A tánccal való foglalkozás áldozat a művészetek oltárán!"

 

Az Almafa Alapfokú Művészeti Iskola 2015-ben alakult egy kis, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében található székhelyen, Eperjeskén. Intézményünk pedagógusai több, mint 20 év tapasztalattal rendelkeznek, többségük világbajnok táncosok, Nívó, Príma és Bencs Kálmán díjas, Miniszteri Elismerésben részesült oktatók.

 

2017-ben az Almafa Alapfokú Művészeti Iskola által benyújtott partnerintézményi szerződés alapján - az MTE rektora által vezetett Bírálóbizottság értékelése szerint - intézményünk a "Magyar Táncművészeti Egyetem partnerintézménye és gyakorlóhelye" cím viselésére jogosult.

Iskolánk a tánc oktatás-nevelés sajátos eszközeivel szeretné a fiatalokat azon az úton elindítani, illetve célhoz vezetni, mely közelebb visz a táncművészet csodájához. A magyar kultúra jövőjéért felelősséget érezve törekszünk arra, hogy tanítványainknak minél több sikerélményt adó fellépésben, közös táncolásban legyen részük, és nemesítse erkölcsüket, erősítse hazaszeretetüket a tánccal való foglalkozás.

 

A több, mint 1000 fős diák létszám nagy része hátrányos helyzetű, akiknek szinte nincs is kiugrási esélyük mostani helyzetükből. Az iskola célja, hogy ezeket a hátrányos helyzetű gyerekeket fejlessze, élményekkel gazdagítsa, ezenfelül segíti az alapfokú művészeti ismeretek megszerzését, a tánchoz tartozó alapműveltség megalapozását, a tanulók felkészítését amatőr táncra, illemtant, viselkedéskultúra ismeretekre, az öntevékeny művészeti együttesekben való működésre, felkészítését a szakirányú továbbtanulásra.